Obecná diskuse

Cokoliv mají tapüři na srdci

Přidat zprávu

Kontrola proti spamu: V příspěvku použijte alespoň jednou slovo tapür v libovolném pádě a čísle.

Roman (nepřihlášený uživatel)

v pondělí 16. května 11:08:32

Ahoj všem tapürům. Provádím průzkum požadavků komunity hráčů šifrovacích her a chtěl bych Vás poprosit o vyjádření na http://torchbear.wz.cz/index.php?a=vtopic&t=3 . Díky

Martin z týmu Dršťkový Havran Masového Kašpárka

ve středu 20. října 10:25:12

Díky za to pořadí :-)

Jinak, my si brali jedno řešení a ne tři..

Viktor (Organizátor)

17. října 23:18:42

Tapüü! Do pořadí se při slučování dat z Barnabáše a počtu řešení z tabulky nápovědních tapürů vloudilo pár chyb. Teď už by mělo být všechno správně. Kromě JÁDRA se omlouvám ještě tümu FEL ACE.

Yeti z týmu JÁDRO

v pátek 15. října 11:44:43

Děkujeme za zveřejnění pořadí.

Zajímalo by mě, kde JÁDRO podle orgů bralo ta 4 řešení, protože podle nás jsme brali dvě (12 a 14).

Martin z týmu Dršťkový Havran Masového Kašpárka

ve středu 6. října 8:45:38

Aby orgove nemeli pocit, ze krome Lamy to tu uz nikdo nesleduje, ja na ty vysledky taky cekam :-)

Lama z týmu voy-a-ger

v úterý 5. října 13:22:51

Ahoj, tabulka s počtem záchran na tým už je definitivně ztracena, nebo se tu někdy objeví? :)

Viktor (Organizátor)

v úterý 28. září 18:41:06

Řešení konečně jsou. Mějte s tapüry slitování, doháníme všechno možné z měsíce před hrou :)

3b (nepřihlášený uživatel)

v úterý 28. září 13:50:40

reseni tapürsifer bude :)?

Lama z týmu voy-a-ger

v úterý 28. září 7:58:52

Já sem chodím tak 2x-3x denně a neustále čekám na ty kompletní výsledky :)

Yulii z týmu Šrédingerova kočka

v pondělí 27. září 22:00:11

Dero: Nápodobně :)

Dero z týmu Přizdisráči

26. září 22:14:17

Celkem jsem se těšil na autorská řešení šifer. Škoda, že ani týden po hře na webu nic není. Kontroluju poctivě. Každý den. :)

Viktor (Organizátor)

ve čtvrtek 23. září 13:14:23

@Ondra tím by se v podstatě nic neřešilo. Už tak vede braní mnoha totálek k extrémnímu času průchodu. Penalizovat je progresivně není potřeba. Problém je příliš rychlý postup jen na totálkách.
Odčítání času luštění od ceny totálky možná zvážíme, ale podle mého názoru ubírá taktický element braní řešení. Totiž "máme si teď po dvou hodinách vzít totálku, nebo to přecejen do deseti minut vyluštíme?"

Ondra vPZ (nepřihlášený uživatel)

ve čtvrtek 23. září 9:44:59

Tapüří totálka.
Co by podle mně hodně přispělo k systému to tálek by bylo následující.
A) Každá totálka navyšuje canu následující totálky v pořadí (1. za dvě hodiny, další za 3., další za 4. atd ...)
B) Pokud tým bere totálku po nějakém čase (odečítá se mu od ceny totálky polovina, nebo nějaká absolutní část času strávená luštěním)

důsledky:
- čím více totálek beru, tím je pro mně hůře
- pokud luštím a nevyluštím (diskutabilní je že můžu třeba spát, nebo něco takového) tak nevyjde čas co jsme nic nevyluštil zcela v niveč.

Viktor (Organizátor)

ve středu 22. září 11:55:29

Zveřejnění pořadí máme v plánu, ale v poherním deliriu se tabulka se statistikou nápověd a řešení zatoulala k někomu, kdo nemá přístup k webovým stránkám, takže mějte strpení. Všechno bude :)

Lama z týmu voy-a-ger

ve středu 22. září 8:16:22

Protože orgové neodpověděli, tak se zeptám ještě jednou :) - Šlo by zveřejnit, kolik bral který tým absolutních nápověd, případně udělat výsledné pořadí i s týmy, které hru nedokončili (jako čas jim dát 12:00 + penalizace za absolutka) s číslem šifry, na které skončili?

Kolalok z týmu Kolalok & sün

ve středu 22. září 3:42:57

Nějak to URL systém systematicky ;-) mrví. Když se podíváte do zdroje stránky, tak tam lze najít všechny části url, jen nesmyslně rozdělené a umístěné v kódu. Nebo si zkopírujte to pokažené URL, co vidíte v minulém příspěvku, a přidejte za něj ještě následující fragment:
"?c=A090218_144211_studium_bar"
(bez uvozovek).

Kolalok z týmu Kolalok & sün

ve středu 22. září 3:28:35

Oprava. Nějak se ztratil konec URL.
http://zpravy.idnes.cz/zpatky-do-lavic-marie-si-v-parku-cetla-verse-vzlykajic-ci-vzlykajice-1g2-/studium.asp?c=A090218_144211_studium_bar

Kolalok z týmu Kolalok & sün

ve středu 22. září 3:09:45

Není to zas tak těžké: Přechodníky v kostce,
aneb vše běžně potřebné o přechodnících v jednom nedlouhém novinovém článku... :-)

http://zpravy.idnes.cz/zpatky-do-lavic-marie-si-v-parku-cetla-verse-vzlykajic-ci-vzlykajice-1g2-/studium.asp?c=A090218_144211_studium_bar

(Omlouvám se za off-topic, snad to tolerantní tapüři přežijí. (A Lydka se může přiučit, pokud bude chtít.) ;-) )

Kolalok z týmu Kolalok & sün

ve středu 22. září 2:59:04

Borek:
V pohodě, rozhodně jsem to upozornění nijak nepřátelsky nemyslel.
A taky by mě ani nenapadlo, že by se mělo psaní reportáže odkládat nebo něco podobného, a ani jsem nic takového nenapsal. Takže tohle není potřeba vyvracet, není co. Jak psali i jiní - "buďme rádi, že nějakou reportáž máme" - nepochybně.

Trochu jinak to už ale vidím, pokud jde o vztah k jazyku. Myslím si stále, že komu není jeho jazyk zcela lhostejný (má k němu vztah sebeméně positivní), nereagoval by na upozornění na chyby slovy "Komu se to nelíbí, ať to nečte." Nikomu jistě nelze vyčítat, že "ne zcela ovládá všechny její záludnosti" (asi češtiny, i když věta se vztahuje ke slovu "jazyk" z věty předchozí). Na druhé straně by neměl být problém zveřejněný text po upozornění opravit či nechat opravit. Možnost je i ta, kterou jsem navrhoval (s doprovodným smajlíkem) - když neovládám přechodníky, vyhnout se jejich použití. Bez přechodníků se lze celkem dobře obejít. (V reportáži ale nejde jen o přechodníky, ty asi jen nejvíc bijí do očí.) Na druhé straně se přechodníky podrobně vyučují nejpozději na střední škole, takže student, který má "vztah k tomuto jazyku velmi vřelý" se je tam jistě má možnost naučit, aniž by musel být "lingvista ani podobně odborně vzdělán". Tím chci říci, že posouzení, které tvary jsem ve svém projevu schopen správně použít, a rozhodnutí o jejich použití, nevyžaduje odborné vzdělání; úplně stačí střední všeobecné. Zvlášť při "velmi vřelém vztahu k jazyku". :)

Mohlo by se zdát, že předchozím odstavcem naznačuji přinejmenším vážnou pochybnost o Borkově positivním vztahu k češtině. Ve skutečnosti spíš upozorňuji na určitý rozpor. Úplněho ignoranta by totiž většinou použití přechodníku ani nenapadlo. Borka něco k pokusu o použití přechodníků přimělo. Věřme, že to kromě jím zmíněné euforie byl opravdu i jeho vztah k jazyku.

Ano, euforie je z textu dobře cítit. Tím spíš je škoda, že musí některé čtenáře rušit, když v něm narážejí na chyby.
Tapü! :-)

Borek z týmu Drahoš na Varanäch

ve středu 22. září 0:14:21

Vážení, musím se ještě vrátit k tomu, co jsem tady včera rozpoutal. Předně se omlouvám Kolalokovi za mírně neadekvátní reakci na jeho popíchnutí stran přechodníků, nerad bych založil nějaké nesoulady a nešvary mezi jednotlivými týmy, soupeři ano, nepřátelé snad ne :).

Distancuji se ale také od teorie, že jsem tím dal najevo můj vztah k českému jazyku, to je snad ještě zhulenější teorie, než šifra č.3. :) Můj vztah k tomuto jazyku je velmi vřelý a to, že ne zcela ovládám všechny její záludnosti je snad odpuštěníhodné, nejsem lingvista ani podobně odborně vzdělán.

A nakonec, snažil jsem se celou reportáž napsat tak, aby se dobře četla, chtěl jsem ji napsat co nejdříve, dokud si vše pamatuji a dokud jsem tak trochu v euforii z dobrého umístění našeho týmu a aby to bylo na oné reportáži znát, nemohl bych ji psát teď.

Přehnal jsem to, omlouvám se.

B.

Míša z týmu Happü Matfüz Friends

v úterý 21. září 19:43:24

Svoje kouzlo má i hra typu Studna, kdy se neposílají žádné sms ani se nikam nezapisuje a člověk vůbec netuší, jak na tom je. A pak je to aspoň velmi milé překvapení, když na kontrolním stanovišti zjistíme, že jsme tu první:-)

Dero z týmu Bez týmu

v úterý 21. září 19:00:14

Orgové, jen informativně, kdy můžeme očekávat vyvěšení šifer a řešení na web, prosím?

Viktor (Organizátor)

v úterý 21. září 17:56:52

@Aleš Ano, to je dost nepříjemná vlastnost téhle úpravy. Než jakoukoliv změnu pravidel uděláme, samozřejmě se nad ní řádně zamyslíme, aby neměla nějaký podobný podstatný problém.

Aleš (nepřihlášený uživatel)

v úterý 21. září 17:34:13

Než se, tapüři, rozhodnete zkracovat časový limit úměrně k počtu nápověd, vezměte do úvahy tento důvod: Totálku si beru, abych stihl dojít do cíle, přičemž jsem např. na předposlední šifře a zbytek jsem vyluštil bez problémů. Takto byste se např. mohli i připravit o vítěze -- hypotetický (no, skoro jako letos) příklad: Do cíle dorazilo již několik týmů, všichni ovšem mají po dvou, po třech záchranách někdy ze začátku až prostředka hry. Na trase je ovšem stále Suchý kopec, který vše vyluštil, ale na poslední šifře se 50 minut před koncem zasekl. Chce si vzít nápovědu, ale nemůže, protože zkrácení času je hodina. Takto vlastně "pyká" za to, že vyluštil ty šifry, které týmy před ním došlé do cíle nevyluštily.

Kolalok z týmu Kolalok & sün

v úterý 21. září 16:01:42

Viktor:
Zkracovani limitu na dojiti se mi jeví jako nejhorší možné řešení. Na jedné straně jsi protí "zdražování" totálek pouhou změnou výpočtu pořadí; myslím, že zkrácení času by zdražilo totálky mnohem víc.
Na konci příspěvku označuješ za chybu, že vás nenapadla možnost rychlého průchodu pomocí totálek (v rámci pravidel). Nenapadlo by mě to označovat za chybu, je to prostě vlastnost. :-) Vlastnost Tapürů, kterou se odlišují a ke které jsem se vyjádřil už v úterý 21. září 11:57:35.

Dalších 25 zpráv | Načíst všechny zprávy